Októberig regisztrálnia kell a civil szervezeteknek

 Hírek  |   2017. szeptember 14., csütörtök

Civil szervezet, amely korábban nem regisztrált a NAV-nál a 17EGYREG adatlapon regisztrálhat 2017. október 2-ig. A határidő után pótlásra nincs lehetőség.

Már letölthető a NAV honlapjáról a 17EGYREG adatlap, melyet idén október 2-ig kell elektronikusan benyújtania a NAV-hoz annak a civil szervezetnek, amely korábban még nem regisztrált és jövőre szeretne 1 százalékos felajánlásokból részesülni. Az adatlaphoz mellékelnie kell a szükséges nyilatkozatokat, okiratokat, illetőleg igazolást. – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A határidő jogvesztő, tehát az az új kedvezményezett, amely idén nem regisztrál, az jövőre nem részesülhet a felajánlásokból. A regisztráció visszavonásig érvényes. Az előzetes regisztráció a kedvezményezetté válás feltétele. A szervezet a regisztráció évét követő évben, azaz a 2018-ban részesülhet majd 1 százalékos felajánlásokban, válhat kedvezményezetté.

A 17EGYREG adatlap alkalmas még arra is, hogy a már regisztrált civil szervezet 2018. augusztus 31-ig bejelentse a NAV-hoz a kiutaláshoz szükséges adatainak (a szervezet neve, székhelye, belföldi pénzforgalmi számlaszáma) a változását is.

(piacesprofit.hu)